Yükleniyor..

DUDAK DOLGUSU

image

Özellikle sözlü iletişim esnasında çok daha dikkat çeken dudaklar zamanla yıpranarak dolgun görünümünü kaybedebilir. Zamana bağlı yıpranmaların yanı sıra kişiler sahip oldukları dudak şeklinden ve dolgunluğundan memnun olmayabilir. Bu tür durumlarda dudak bölgesine silikon yaptırmak yerine yeni gelişen dolgu tekniklerine başvurmak çok daha konforlu bir süreçte görüntünüzü değiştirmenizi sağlar.


Dudak Dolgusu ve Dolguda Kullanılan Malzeme

Dudak dolgusu enjeksiyon yöntemi ile yapılan, dudağın hatlarını belirginleştirmek ve dolgunluğunu arttırmak için uygulanan ameliyatsız bir estetik yöntemidir. Dudak çevresine enjekte edilen dolgu malzemesi sayesinde dudağın kalınlaştırılması, varsa bölgede bulunan kırışıklıkların ya da yara izlerinin düzeltilmesi mümkündür. Dudak dolgusunda kullanılan en popüler dolgu malzemesi hyalüronik asit olarak bilinen insan vücudunun yapı taşlarından biri olan ve bu nedenle alerjik reaksiyon oluşturma ihtimali yok denecek kadar az olan, oldukça güvenilir bir dolgu maddesidir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu kişinin hassasiyetine göre anestezik krem, sprey veya lokal anestezi uygulaması yapıldıktan sonra bölgeye hyalüronik asit enjekte edilmesi ile yapılır. Bu dolgu ile birlikte bölgede azalan hyalüronik asit miktarı yükseltilir, cildin yeniden kolajen salgılaması hızlandırılır ve ciltte gençleşme elde edilir. Dudak bölgesinde bu etkiler daha dolgun bir görünümle birlikte dudak üzerinde bulunan kalın çizgilerin ortadan kalkması şeklinde ortaya çıkar. Dudak dolgusu yaklaşık olarak yarım saat süren, kişinin hemen günlük hayatına geri dönmesinin mümkün olduğu oldukça konforlu bir uygulamadır. Kişinin elde etmek istediği şekle ve dolgunluk miktarına göre uygulama birden fazla seans sürebilir. Etkili bir görünüm elde etmek için doktorun önerisinde seansları takip etmek ve yaklaşık olarak 12 ayda bir dolguyu yeniletmek gerekir.

Dudak Dolgusu Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dudak dolgusu cerrahi bir operasyona gerek duymadan yapılsa da uygulama öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Dolgu yaptırdıktan sonra birkaç gün sigaraya ara vermek, mümkünse kan sulandırıcı ilaç kullanımını işlemden bir hafta önce bırakmak sürecin çok daha etkili ve konforlu geçmesinde yardımcı olmaktadır.

Ameliyatsız Estetik ile İlgili Profesyonel Bilgi Ve Destek Almak İçin İletişime Geçiniz


Whatsapp Hemen Ara

Doç. Dr. Emre Hocaoğlu

  • Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Emre Hocaoğlu, 1977 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1995 yılında Özel Doğuş Anadolu Lisesi’ni, 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, İngilizce Tıp Bölümü’nü bitirmiştir. 2001 – 2007 arasında Tıpta Uzmanlık Eğitimini, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi; Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 2007-2008 arası Çorlu Asker Hastanesi’nde, 2008-2010 yıllarında ise Karabük Devlet Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2010 yılında Uzman Hekim olarak göreve başladığı İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi; Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda, 2014 yılında Doçent olmuştur. Ödüller almış klinik uygulamaları ve çok sayıda bilimsel çalışması plastik cerrahinin en önemli bilimsel dergilerinde kabul görmüştür. Bu üst düzey bilgi ve tecrübesinin bir sonucu olarak 2017 yılı Ocak ayında “Clinics in Plastic Surgery” adındaki yalnızca özel olarak davet edilen bilim adamlarının çalışmalarının yayınlandığı bir bilimsel dergide mikrocerrahi konusunda bir derlemesi yayınlanmıştır. Emre Hocaoğlu, özellikle çene-yüz cerrahisi, meme cerrahisi ve deri kanseri cerrahisi konularına yoğunlaşmış olarak mesleki yaşamına devam etmektedir. Evli, iki çocuk babasıdır.

image

Daha bakımlı, daha güzel ve daha çekici yeni nesil estetik uygulamalar


Whatsapp Hemen Ara

Siz Özelsiniz!

Telefon
0212 291 65 85
Adres

Teşvikiye Caddesi No:51 D:3 Nişantaşı İstanbul

Whatsapp
0 546 790 55 04
 Hemen Ara